Categorieën
verzorging

Wenkbrauw Groei Cyclus

 

 

 

 

 

Wenkbrauw groei serumwenkbrauw groeicyclus

Je wenkbrauwen hebben een andere groeicyclus. Dit zijn de haartjes die van de follikel naar de rustfase gaan. Het is waarschijnlijk dat elk wenkbrauwhaartje dat je verwijdert zijn eigen groeicyclus heeft. Omdat dit zo is, moet je wachten tot het juiste moment om te epileren. Zoek het juiste moment om je wenkbrauw groei serum te gebruiken, want je moet ze in de juiste fase verwijderen. Door in de juiste fase te epileren, verklein je de kans dat de haartjes teruggroeien. Als je niet in de juiste fase epileert, kan het zijn dat je alleen haartjes verwijdert die actief aan het groeien zijn. Niet alleen dat, maar je vergroot ook de kans dat de haar sneller teruggroeit.

Waarom groeien wenkbrauwen zo snel weer aan? Dat komt omdat de haarzakjes in je gezicht en rond je ogen elke dag ongeveer 0,3 millimeter groeien. In welke richting het haar ook groeit, het groeit gemiddeld sneller.

Krijg je wenkbrauwen sneller terug door waxen? Ja, maar je moet de wenkbrauwen eerst scheren. Dan groeien ze sneller terug. Je moet de wenkbrauwen eerst scheren omdat daar de haargroei begint. Meestal hoef je het harsen maar één of twee keer per week te herhalen.

Hoe weet je of je van nature dikke wenkbrauwen hebt? Neem een potlood en houd het verticaal tegen je gezicht. Hoe dikker de wenkbrauwen zijn, hoe dichter de potloodlijn van het potlood bij je neusgat ligt.

Waarom heeft de ene vrouw hele dikke wenkbrauwen en de andere dunne? Afhankelijk van de haardikte rond je ogen, kunnen sommige vrouwen ongelijke wenkbrauwen hebben. De redenen hiervoor verschillen van persoon tot persoon, maar algemeen wordt aangenomen dat in sommige situaties het dunne haar dat je boven je wenkbrauwen ziet, is geoogst van andere delen van de hoofdhuid. Door de manier waarop dit haar is verzameld, is het moeilijker voor het haar om terug te groeien, of vrij te bewegen, zoals het geval kan zijn met dikkere haren.

Uitdun schaar

Je hoeft niet naar een professionele salon om je wenkbrauwen de perfecte vorm te geven, of om ze dunner te maken zodat ze er beter uitzien. Je kunt het zelf doen, en het wordt steeds makkelijker naarmate je het vaker doet.

De traditionele manier

De meeste mensen gebruiken een pincet om de wenkbrauw vorm te geven. Met deze methode pluk je de haartjes om de perfecte vorm te krijgen. Helaas is epileren alleen niet voor iedereen een optie. Sommige mensen kunnen de haren boven hun wenkbrauwen niet plukken zonder er absurd uit te zien of ze vinden het moeilijk om de haren überhaupt te plukken.

De meest natuurlijke manier

Je kunt make-up gebruiken om je wenkbrauwen vorm te geven. Er zijn verschillende uitstekende toepassingen voor deze methode. Een van de meest voorkomende toepassingen is om je wenkbrauwen in model te brengen zodat ze op een zeldzame vogel lijken. Dit vereist heel weinig inspanning. Je hoeft alleen maar een dun lijntje make-up boven je wenkbrauwen aan te brengen en voila! Je hebt je wenkbrauwen in vorm!