Categorie├źn
verzorging

De “ontdekking van de barbiers

Kapper Den Bosch

 

 

 

 

Men zegt dat de “ontdekking van de barbiers” in 100 v. Chr. werd gedaan door de centurions van Rome, toen zij merkten hoe doeltreffend hun openbare baden waren voor de reiniging en de genezing van de huid. Zij ontdekten ook dat de Romeinse mannen hun kappers bezochten om hun scalp te laten trimmen; een methode van openbare verzorging die de oude Grieken en Romeinen ook toepasten.

In het oude Griekenland waren kappers publieke figuren en de mannen die de kappers bezochten werden ook barbiers genoemd; vandaar de term barbershop. In het oude Rome waren kapperszaken de grootste vorm van schoonheidssalon en kuuroord en de vrouwen die er gebruik van maakten werden salons genoemd. De centurions hielden ervan hun mannen langs hun deuren te laten komen voor gezichtsreiniging, haarbehandelingen en andere diensten. Het woord salon kwam van “avers”, wat “scheiden” betekent, gebaseerd op de mannelijke betekenis “aprichest”, of “beste ruimte om te wassen”.

Tijdens de Middeleeuwen werden kapperszaken bijna nooit gebruikt, behalve voor behandelingen van gezichtshaar, omdat mannen hun gezichten meestal thuis wasten. De barbershops in Europa werden bijna vernietigd door brandstichters, die ze in brand staken om te voorkomen dat ze door de bevolking zouden worden gebruikt. Met de heropleving van de Europese beschaving werden de kapperszaak en de daarbij behorende cosmetologie opnieuw ingevoerd. De kappers die in Europa werkten, waren ook tandartsen en chirurgen.

The Sweat Shop

Sommige mannen en vrouwen lijden nog steeds onder het trauma dat ze hun haar in een kapperszaak moeten laten knippen, vanwege economische redenen. Gelukkig zijn er enkele goede oplossingen voor dit probleem. U kunt uw eigen kapperszaak hebben! Je kunt een plaatselijke kapperszaakverkoper of -distributeur vinden op internet of in het telefoonboek. Zij zullen u verkopen een merk van kapper winkel apparatuur die u nodig hebt. De meeste kapperszaken die in het telefoonboek staan, vallen onder dezelfde dakbedekking. Zij zullen in staat zijn om u te helpen met verwijzingen en het lokaliseren van andere kapperszaken in uw omgeving. Als je kappersstoelen nodig hebt voor je nieuwe zaak, kun je kappersstoelen vinden op de groothandel voor een fractie van de winkelprijs. Ik ken veel mensen die een kleine winkel hebben en willen upgraden. Dit is een geweldige manier om geld te besparen en te laten gaan van een aantal inventaris.

Kostenbesparing

De meeste kapperszaken rekenen per knipbeurt of dienst. U kunt uw kosten te verlagen door te gaan naar een laser kappers school en het betalen van de vergoedingen die de meeste kappers rekenen. Je hebt ongeveer honderd dollar nodig om de kosten van de opleiding te dekken en ongeveer tweehonderd dollar om de zaak op te starten. Je kunt voor hetzelfde bedrag gebruikte stoelen kopen. Na de opleiding heb je maar eenentwintig dollar nodig om de zaak fulltime te runnen. Na de eerste aanschaf van apparatuur, verwacht je ongeveer tweehonderd dollar te betalen om de winkel full-time te runnen. Natuurlijk verslijt het materiaal en moet het ongeveer om de vijf jaar worden vervangen.

Het klimaat

Het is prachtig om het klimaat in aanmerking te nemen bij het overwegen van de exploitatie van een kapperszaak. Uiteraard is het moeilijker om te werken in een koud klimaat dan in een warm klimaat, maar veel kapperszaken zijn gevestigd in klimaten die onvoorspelbaar weer hebben. Als het droog weer is, heb je meer peddels en zijden handdoeken nodig om de uitdrogende effecten van het klimaat te minimaliseren. Als het warm weer is, heb je meer haarproducten nodig om de gezondheid van je haar te beschermen. Onvoorspelbare weersomstandigheden zijn niet alleen moeilijk te voorspellen, ze zijn ook moeilijk te controleren. Het verlies van klanten is een veel voorkomend probleem in kapperszaken die in een ruw klimaat liggen. Mensen lopen in drommen om de diensten van een kapperszaak te krijgen, waardoor het aantal mensen dat ervoor kiest om die winkel te betuttelen, daalt.

De bovenstaande voorwaarde

Elke barbier- en saloneigenaar weet hoe belangrijk het is om elk gereedschap, elke uitrusting en elk hulpmiddel beschikbaar te hebben voor elke persoon in de winkel om een operatie uit te voeren. Als u weet dat uw apparatuur goed werkt en dat deze veerkrachtig genoeg is om de uitdaging die u krijgt aan te gaan, kan dit uw bedrijf en uw reputatie een boost geven. Veerkracht en betrouwbaarheid zijn van vitaal belang om uw klanten terug te laten komen. Daarom moet u investeren in geautomatiseerd gereedschap voor het verwijderen, stylen en reinigen. Dit soort onderhoud helpt om de kosten van deze diensten laag te houden, zodat u comfortabel kunt betalen voor de gereedschappen en diensten die iedereen wil.

lees meer: