Categorieën
verzorging

Tanden Bleken Gel

Tanden bleken Rotterdam

 

 

 

 

et belangrijkste ingrediënt van tandbleekmiddelen is namelijk carbamideperoxide. De hoeveelheid van dit ingrediënt bepaalt de doeltreffendheid van het product. De manier waarop dit ingrediënt wordt gebruikt, bepaalt echter hoe effectief het product is.

Verschillende tandbleekmiddelen hebben verschillende hoeveelheden carbamideperoxide. Solvactive tandenbleekmiddelen hebben een grotere hoeveelheid carbamideperoxide dan Non-Sensitive tandenbleekmiddelen.

Tanden Bleken Strips

Verschillende tandbleekmiddelen blijken verschillende hoeveelheden carbamideperoxide te bevatten – ongeveer 10%, 16% en 22%. De meeste producten zijn pasta’s en gels, brush-on whiteners en whitening strips. Deze producten zijn gemakkelijk in het gebruik en het duurt meestal niet langer dan een uur voordat de resultaten zichtbaar zijn. Ze kunnen echter gevoelige tanden veroorzaken als ze te veel worden gebruikt, of in gevallen waarin ze in te grote hoeveelheden worden gebruikt voor een bepaalde aandoening.

Tand Whitening Gels

Deze gels worden op de tanden geschilderd, vergelijkbaar met het schilderen van houtskool. De tandblekende gels bevatten synthetische peroxide. Verschillende gels moeten voor verschillende hoeveelheden tijd op de tanden blijven, totdat het gewenste resultaat is bereikt. De bleekgel is Stress management gel.

Voordelen van tandblekende gels

Met bleekgels kunt u uw tanden in enkele minuten witter maken in plaats van urenlang bleekstrips of -platen te moeten dragen. Ze zijn zeer goedkoop en kunnen bij de meeste drogisterijen worden gekocht. bleekgels kunnen als een tandpasta worden aangebracht en kunnen worden gebruikt om de tanden wit te houden nadat ze zijn gewit.

Nadelen van tandblekende gels

Hoewel bleekgels effectief zijn, kunnen ze het glazuur van de tanden verzwakken als ze te vaak worden gebruikt. Dit komt doordat het glazuur harsachtig is en niet zo dik en sterk als natuurlijk tandglazuur. De hoeveelheid glazuur die met de bleekgel wordt verwijderd is veel kleiner dan met bleeklepels of -strips.

Bij het bleken van uw tanden is het belangrijk dat u uw tanden goed spoelt na gebruik van een van de methoden om uw tanden te bleken. Flossen en goed poetsen zorgen ervoor dat tandvlees en tanden niet worden blootgesteld aan de chemicaliën die in de bleekgel worden gebruikt. Gebruik bij het bleken van de tanden een zachte borstel en gebruik nooit meer dan een kleine hoeveelheid waterstofperoxide op de tanden. Het overdrijft de effecten van waterstofperoxide die schadelijk kunnen zijn voor het tandvlees en kunnen helpen bij het dunner worden van het glazuur.

Het is belangrijk de verschillen te begrijpen tussen tandbleekgel en vrij verkrijgbare tandbleekmiddelen. De meeste tandbleekgel bevat carbamide peroxide en maakt uw tanden niet zo wit als de professionele producten die door tandartsen worden gebruikt. De gel van de tandarts is meestal veel sterker en effectiever dan de vrij verkrijgbare producten.

Professioneel Tanden Bleken vs. Vrij verkrijgbare Tanden Bleken

Tandheelkundige professionals geven de voorkeur aan carbamideperoxide dat organisch zuiver is en niet zomaar uit de handel komt. Verschillende dingen reageren verschillend op carbamideperoxide en verschillende mensen reageren verschillend snel.

Het effect van carbamideperoxide is bij iedere persoon verschillend. Het is niet alleen een kwestie van wat het percentage van de gel is en hoe hoog de concentratie is. Verschillende mensen reageren met verschillende snelheden en concentraties carbamideperoxide en daarom zijn de effecten verschillend.

Het is niet ongebruikelijk dat mensen merken dat hun tanden er anders uitzien na gebruik van verschillende hoeveelheden van de bleekgel.

De effecten zijn niet voor iedereen hetzelfde. Sommige mensen merken na het eerste gebruik een vervaging van de kleur van hun tanden, maar dit vervaagt meestal vrij snel.

Naar mijn mening is de beste indicatie voor het effect van een product om tanden te bleken niet hoe wit ze onmiddellijk na gebruik zijn. Het is hoe ze eruit zien na een paar weken regelmatig gebruik van het product als onderdeel van hun dagelijks leven.

Als u een product overweegt om uw tanden te bleken, maak dan een goede afweging en zorg ervoor dat het niet te veel gedoe is om het te gebruiken. Uw glimlach is tenslotte een zeer belangrijk onderdeel van uw uiterlijk.