Categorieën
verzorging

De geschiedenis van de barbier

Afro kapper Tilburg

 

 

 

 

 

Voor we de ontwikkeling van de barbier volgen, gaan we terug naar de tijd van de oude Egyptenaren. In die tijd lieten zowel mannen als vrouwen hun “wimpers” verwijderen met dezelfde voorzorgsmaatregelen en technieken die artsen gebruikten bij ziekten.

Vierduizend jaar later was het beroep van barbier gebruikelijk bij alle Egyptenaren, Romeinen en Grieken. Hadden zij dan niet alleen kapperszaken ontwikkeld, maar ook sanitaire kappersborstels en lange scharen? Het is moeilijk met zekerheid te zeggen, maar dergelijke etablissementen waren waarschijnlijk in de hele Romeinse tijd heel gewoon, omdat het haar zo krachtig werd afgeknipt dat het nodig was een soort schaar of schaar te gebruiken op de brokstukken van het haar, om het passend te maken.

De haarschubben werden ook zeer gerespecteerd en onderhouden. Wie de cuticula beschadigde, kon mogelijk ingegroeide haren en bijgevolg bloedingen veroorzaken. IJzeroxide (klinkt pijnlijk) werd vaak gebruikt om de cuticula te verwijderen, zodat het haar er glanzend uitzag. Als de schubbenlaag intact was, werd het haar vaak geverfd om het bij de huidskleur te laten passen.

Lang na deze begindagen verschenen er kapperszaken in Europese steden, waar regelmatig kleermakerij werd bedreven voor het publiek. Het gebruik van ijzeren/ stalen gereedschap voor het knippen van haren, evenals het knippen van nagels, vormen een zeer belangrijk deel van de kappersgeschiedenis. Het kappersschild was ook een onderdeel van de kappersgeschiedenis. Een schild werd gebruikt om de voorkant van het hoofd te scheiden van de nek en de hoofdhuid. In sommige kapperszaken werd een kromming van het schild gebruikt om de lengte van het haar te meten.

Anti-bacteriële zepen werden door kappers gebruikt om haarinfecties te voorkomen of te verminderen. huiduitslag werd ook behandeld met salicylzuur. Het wassen van de handen met zeep werd ook aanbevolen. Kapperszaken stonden ook bekend om hun diensten op het gebied van bleken, waarbij bleekmiddelen en witmakers werden gebruikt.

Vanaf ongeveer 1650 werd doek gebruikt voor het reinigen van de messen en gereedschappen die bij het knippen van het haar werden gebruikt. afval werd verzameld in metalen containers en metalen containers werden gebruikt voor het wassen van de handen voordat met het werk werd begonnen. In de daaropvolgende paar honderd jaar begon men doek te gebruiken voor het wassen van het haar.

Wanneer je de uitdrogende schilfers uit het haar verwijdert, is het laatste wat je wilt doen, geknipt worden! In de 16e eeuw waren kapperszaken in Europa nog een gebruikelijke plaats om het haar te laten knippen en wassen.

Tegen het einde van de 17e eeuw was het gebruik van doek voor het haar in de Verenigde Staten nog wijdverbreid. Benjamin Hunstman wordt gecrediteerd met de eerste methode van alkalisch spoelen, ontwikkeld in 1765. Hunstman was alkalisch, waardoor een beter contact tussen het haar en het water mogelijk werd. In het begin van de jaren 1800 werd de combinatie van stoom en alkaline zelfs gebruikt om de haarschubben te sluiten.

Pas rond het begin van de 19e eeuw begonnen er vestigingen op te duiken in Parijs, waar het door de nabijheid van de stad gemakkelijk was om commerciële kapsalons te regelen. Inologne, de naam van de stad waar de eerste kapperszaak was gevestigd, werd uiteindelijk door sommigen overgenomen als “Dus hoe wil je je haar laten knippen?”

Vandaag de dag is de kapper nog steeds een alledaags instituut in de buurt. Zowel mannen als vrouwen gaan er regelmatig naar toe om hun haar te laten knippen, en de kapperszaak is een vast instituut in de buurt om het haar te wassen en te stylen. Rij na rij mannen en vrouwen lopen langs elkaar heen, terwijl ze in dezelfde richting hun haar laten knippen, en elk van hen beschikt over haar dat schoon, droog en gelijkmatig gestyled is.

Elke stad heeft een andere stijl, persoonlijkheid en uitstraling. In Los Angeles, bijvoorbeeld, trekt de stedelijke spurt toeristen van over de hele wereld aan. Mensen die Los Angeles bezoeken hebben het moeilijk om te beslissen waar ze moeten gaan voor hun afro kapper. aunted by the Hotel Lucky, a dilapitated building located at 6th Street and Vine downtown, the Museum of iterations, a Complex inspects each of the buildings in downtown Los Angeles. Mensen die Los Angeles bezoeken raken vaak zo gewend aan de plaatselijke kapperszaak, dat zij niet beseffen dat er in dezelfde omgeving nog andere etablissementen zijn, die even getalenteerd zijn en dezelfde voordelen bieden.

lees meer: