Categorieën
verzorging

Coaching – Wat is het?

coach

 

 

 

 

Coaching is een informele leerrelatie die een coachee (de persoon die wordt gecoacht of die leert) koppelt aan de Coach Leiden (een persoon die coaching gebruikt om anderen te ontwikkelen en nog veel meer). Door de interacties en gesprekken is de coach in staat om met de coachee die dingen te verkennen die belemmerd worden of verder onderzocht moeten worden. De coach haalt dan die dingen naar boven en Dharma’s zoekt onafgewerkte zaken ( 202 contemptitated Arenas) bij de coachee. De coach is het meest effectief wanneer hij bezig is met echt aandacht te schenken aan de coachee. De effectieve coachingrelatie is er een die zowel communicatief (gebruikmakend van communicatiestrategieën en taal) als niet-communicatief is.

Tijdens coaching vertel ik nooit iemand zijn verhaal. Ik moedig hen aan om de impact van hun gedrag op anderen en op zichzelf te bepalen. Dit is een heel andere taak omdat het vertellen van een verhaal een hele opgave is en een zekere mate van deskundigheid en vertrouwen vereist. De meeste uitdagingen bij het vertellen en beschrijven van iemands verhaal, vooral bij coaching, zitten in het woordgebruik en de interpretatie. De persoon die het verhaal vertelt, heeft in de werkelijkheid en niet in een verhalenboek, vaak moeite om te begrijpen wat er bedoeld wordt. Dit maakt de coach niet slecht, en vaak zullen degenen die hun verhaal moeten vertellen anderen niet opzettelijk kwetsen. Het punt is dat de persoon die het verhaal vertelt hoogstwaarschijnlijk zal denken dat het niet zijn waarheid is en in de aanwezigheid van zo’n persoon mijn weet hoe ongemakkelijk dit kan zijn de coach meer geneigd is te begrijpen wanneer dat gespreksgevoel te maken heeft met enkel een verzoek van de coachee om verduidelijking of om het begrip van de coach.

Het concept is zeer gelijkaardig aan het concept dat ik heb voor coaching. De coach bedoelt het goed en blijft zich echt herinneren waarvoor hij of zij er is in deze coachingrelatie. De coachee ziet datgene waarvoor hij is. Het verschil is dat de coachee niet zozeer om advies vraagt en de coach wel. Het punt is dat de coach er is om de coachee te ondersteunen in het krijgen van de juiste hulp die de persoon ondersteunt in het naar buiten brengen van zijn grootsheid in de wereld. De coachee is degene die de actie onderneemt om toegang te krijgen tot de hulp die er is in de coachingrelatie. In plaats van een coach die een verhaal vertelt, is de coachee het verhaal dat de coach vertelt. Het verhaal dat verteld wordt is gebaseerd op interne herkenning en de daad van coaching is de kunst om een actieve getuige te zijn. Het is een verschuiving van patronen zodat de coach, door middel van coaching, een deelnemende deelnemer wordt in de verbazingwekkende transformatie van de coachee, en dit alles zodat de coachee toegang heeft tot zijn eigen moedige wezen in dit proces van persoonlijke en professionele ontwikkeling. De twee collega’s zijn elk wat ze van nature zijn en er wordt gewerkt aan dat ware zelf.

De coach heeft eigenlijk alleen maar een element van originele werknemersprogramma’s of ideeën. Deze regelmatige functionele ondersteuning is iets wat aangeleerd en geleerd wordt, vaak door de coaches eigen persoonlijke voorbeelden. De coachingsrelatie is iets dat niet vanzelf komt en niet gewoon deel uitmaakt van het werk zoals bij het executive niveau van open ended coaching. Maar als onervaren coach implementeer ik intuïtief coachingprocessen – vaak met veel begrip voor de coachee als ik leer over de gehaaste zakenman, workaholic, go-it-alone persoon en de talloze andere labels die op de gemakkelijk toegankelijke etiketten van deze persoon staan – maar mijn coachee heeft dit hele proces van coaching op mijn kaarten staan.

Ik weet dat voor de persoon die coacht, het perspectief van coaching een nieuwe manier is waarop zij dienstbaar zijn in hun wereld, dus dit is wat coaching zo moeilijk maakt voor coaches om uit te leggen, erin te komen en uit de comfortzone van coaching te komen. Ik zou alle tijd van de wereld kunnen nemen om uit te leggen wat coaching is en wat het niet is. Een verhaal vertellen over wat coaching is, is niet specifiek genoeg om het tot een categorie te maken en inderdaad een categorie die zijn eigen starheid krijgt en ‘Mijmeringen’ of ‘Mijn Versie Van ‘Zeker Niet’.

De reikwijdte van het begrip coaching, het begrip ‘coaching’, het inzicht in ‘wat coaching in de kern is’ is beperkt gebleven door de eigen verantwoordelijkheid voor een wankelende rol. Nog steeds vet met fascinerende inzichten te delen over het coachingsproces en hoe coaching past bij de andere interventies die methoden zijn van een raad binnen de cliënt hoewel de coachingsrelatie een gelijkwaardige gedeelde ervaring is.

Fascinerend het concept van coaching dan je zou kunnen zeggen dat: Coaching is: ” Elke activiteit die de effectiviteit, het zelfbewustzijn en de motivatie bij anderen en bij onszelf verhoogt. ” Dit is de opvatting dat de coach zich bezighoudt met en door wie hij zich bezighoudt is in deze activiteit met anderen, de meeste mensen en onszelf.<|endoftext| afgezien van het bovenstaande het professionele niveau van coaching in het burgerlijk recht, leiders.