Categorieën
verzorging

Aloe Vera Gel

Aloe vera creme

 

 

 

 

Hoe helpt aloë vera bij de behandeling van diverse huidaandoeningen?

Ongemakken zoals jeuk en tintelingen in de benen, maar ook warmte-uitslag kunnen met aloë vera worden behandeld. Pure aloë vera gel is ook effectief bij de behandeling van insectenbeten. Van de plant wordt gezegd dat hij een heerlijk verzachtend en verkoelend effect heeft dat ideaal is voor de behandeling van kwalen die de huid aantasten. Aloë vera wordt vaak gebruikt bij de behandeling van wonden en brandwonden en heeft naar verluidt een vergelijkbare werking bij de behandeling van spierpijn en zweren.

De gel van de plant wordt beschouwd als een goed geneeskrachtig kruid met ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Pure aloë vera gel is beschikbaar voor uitwendig gebruik en capsules kunnen worden ingenomen als behandeling voor verschillende ontstekingsziekten zoals zweren, wonden, brandwonden, maagzweren en jicht. Het wordt vaak gebruikt bij de vervaardiging van lotions en crèmes voor diverse huidaandoeningen. Pure aloë vera gel wordt ook vaak gebruikt in shampoos om de geïrriteerde huid te kalmeren en om pijn en ongemak te verlichten bij aandoeningen zoals diabetici, gordelroos, psoriasis en eczeem.

Aloë vera helpt de genezing van sommige huidinfecties te versnellen en helpt verschillende andere bacteriën te bestrijden die de poriën van uw huid kunnen infecteren. In feite wordt aloë vera beschouwd als een van de meest effectieve medicinale planten voor de huid. Veel mensen kiezen ervoor om hun eigen aloë vera planten thuis te kweken om toegang te hebben tot de plant en zijn helende eigenschappen wanneer ze huidproblemen ervaren.

Kruidengeneesmiddelen

Geneesmiddelen en farmaceutica worden al heel lang gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. Van dit plantaardige kruid is bewezen dat het zeer effectief is bij de behandeling van een aantal huidproblemen, waaronder acne, psoriasis en eczeem. Afgezien van het feit dat het antibacteriële eigenschappen bevat, helpt het ook de huid te beschermen tegen bacteriële infecties en virussen. Deze bijzondere plant helpt ook het genezingsproces van de huid te stimuleren en irritaties en wonden te genezen.

Thuisgebruik

Als u op het internet zoekt, vindt u een enorm aantal toepassingen van aloë vera. Mensen gebruiken de gel van de plant als een middel voor eerste hulp bij kleine wondjes, schaafwonden en jeuk. Het is een zeer goed adstringerend middel dat helpt om de huid strakker te maken en irritaties zoals acne te genezen. Het helpt ook bij het genezen van puistjes en andere kleine huidaandoeningen.

lees meer: